post

Det var en noen slunken tropp fra Nidelv IL som stilte til start i undgdoms-NM i Tysvær 21. november. Av opprinnelig 7 påmeldte var det kun tre Nidelv-utøvere som stilte til start. To av de opprinnelige utøverne hadde måtte trekke seg etter påmeldingsfristen på grunn av  private årsaker, mens medaljekandidatene Lasse Bye og Eivind Balstad ble hindret i å delta på grunn av  henholdsvis Covid-19 karantene og sykdom.

De tre utøverne som stilte til start ledet av trenerne Leif Arne Bjerkan og Andreas Klinkenberg, presterte imidlertid storslagent .

Ruben Vikhals Bjerkan endte på en fjerdeplass i klassen UM -61 kg. Med  50 kg i rykk og 64 kg i støt som beste løft, tapte han kampen om tredjeplassen i klassen knepent mot AK Bjørgvins Erik Johansson. Klassen ble vunnet av Rasmus Aune fra Hitra VK. Ruben som tidligere har slitt en del med kneproblemer har hatt en formidabel framgang i det siste og viste her at han er fullt på høyde med de beste i klassen. Dette lover godt for framtidige stevner.

I klassen UM -73 kg tok Adrian Rosmæl Skauge sølvmedalje med 65 kg i rykk og 70 kg i støt som beste løft. Adrian satte ny personlig rekord i rykk både på andre og tredjeløftet, en fremragende prestasjon. Klassen ble vunnet av den to år eldre Isak Anvedsen fra Haugesund VK.

I klassen UM -96 kg tok William Stormoen gullmedalje med 80 kg i rykk og 102 kg i støt som beste resultat. William hadde ikke dagsformen helt på topp og misset på sine to siste rykk og sitt siste støt. Like fullt var hans hans beste godkjente resultater i rykk og støt stevnets to tyngste løft, og med 206, 51 Sinclairpoeng ble han stevnets fjerde beste mannlige utøver uavhengig av vektklasse.

Nytt av året er at NM lag for ungdom avholdes som en del  ungdoms-NM og ikke som et eget mesterskap som tidligere år. Ruben, Adrian og William sikret seg dermed også en sølvmedalje for lag med i bagasjen hjem. Lagkonkurransen ble vunnet av Hitra VK.