Nidelv Cup er et utendørsstevne som arrangeres annethvert år på Tempebanen av Nidelv vektløfting. Kjennetegnet for Nidelv Cup er at stevnet blir avholdt ut i det fri og er trolig det nordligste utendørsstevnet i verden.

Vektløftere fra hele Norge blir invitert til stevnet og det trekker flere store vektløfterprofiler. Blant annet har Per Hordnes (8x kongepokal vinner), Kim Eirik Tollefsen (5x kongepokal vinner), Richard Markeng, Jarleif Amdal, Geir Grønnevik, og Vebjørn Varlid deltatt på Nidelv Cup. Samtidig har Nidelv Cup et særtrekk ved sin sosiale profil med laksefiske og bankett ved Nidelva etter stevnet. I tillegg har Nidelv Cup pengepremier for de 3 beste seniorer, 3 beste juniorer menn og 3 beste kvinnene, også her er Nidelv Cup enestående av sitt slag i Norge.

I 2015 inviterte vi internasjonale vektløftere fra Latvia, Artūrs PlēsnieksRebeka Koha og Ritvars Suharevs. Artūrs Plēsnieks støter 220 kg (se video under). Det tyngste støtet gjort på et utendørsstevne i Norge og på Tempebanen.

I 2017, slo Daniel Roness Strand til med ny NORGESREKORD i klasse 69 kg menn med 150 kg!