post

Som bildet viser, fikk Nidelv vektløfting 1 norgesmester (Håvard Grostad klasse 94 kg) og 2 stk bronse medalje vinnere (Tiril Tøien klasse 75 kg og Kristin Solbakken klasse 58 kg).

NM senior ble i 2018 arrangert av Tambarskjelvar IL i Naustdal. Det var rigget til et flott oppsett med stor scene og tribune for publikum. Stevnehallen var den samme hallen som ble brukt som treningshall under EM i 2016.

Nidelv IL stilte denne gangen med 11 løftere. Denne gangen var det slik at de som hadde løftet mindre enn 8% av NM-kravet skulle i ilden på fredagen. Nidelv stilte med fem NM-debutanter denne fredagen. Først ut fra Nidelv var Ingvild Skoe og Hanna Sletvold. Ingvild åpnet med et flott rykk på 58kg før det ble to bom på 62 kg. I støt endte hun på 76 kg og fikk dermed 134 kg totalt og en 9. plass i klasse 69 kg. Hanna satte åpningsrykket sitt på 60 kg, men fikk det underkjent av dommerne. Desverre ble to bom i forsøk nummer to og tre. Hanna ble dermed stående uten resultat.

Neste pulje besto av fredagens letteste herreløfterene. Nidelv stilte med to løftere i 69 kg-klassen. Arve Kristoffersen gjorde 3 kg rykkpers med 82kg. Arve hadde sett seg ut EM-kravet for veteraner som det store målet for dagen. I støt gikk han dermed hardt til verks. Første løftet på 95kg ble underkjent i overstøt før han deretter bommet 98 kg og 105 kg i vending. Kim Jung Arntsen gjorde to godkjente rykk med 83 kg som beste tellende løft. I støt åpnet han med lett løft på 103 kg, som også var tangering av pers. I neste forsøk ble det bom på 107 kg før han høynet til hele 111 kg. Dette satte han solid. Dermed fikk han med seg en støtpers på hele 8 kg. Med 194 kg totalt fikk Kim en 5. plass i sin klasse.

Audun Reigstad løftet i klasse 85 kg menn. I rykk gjorde han to godkjente løft med 94 kg som det beste. Det var 1kg personlig bestenotering. I støt viste Audun knallform da han dundret opp 7 kg pers med 124 kg i sitt andre forsøk. Han vendte også 127 kg, men overstøtet ble for knapt denne gangen. Med 218 kg ble Audun fredagens beste løfter i  B-puljen 85 kg-klassen. Dette holdt til en 9. plass totalt etter at alle hadde løftet ferdig på lørdag. Sistemann fra Nidelv denne fredagen var Geir Amund Svan Hasle i klasse 105 kg. Han satte sitt første rykk på 105 kg. I de to siste forsøkene fikk han problemer med kneet og måtte trekke seg fra resten av konkurransen.

Lørdag hadde Nidelv med to løftere. Først av disse var Kristin Solbakken i klasse 58 kg. Kristin åpnet rykk-konkurransen med en bom på 63kg. I andre forsøk fant hun tilbake flyten og satte 63 kg før hun også satte 65 kg sikkert i siste forsøk. Etter rykk lå Kristin på en 3. plass med 1 kg forsprang og 4 kg opp til andreplassen. I støt satte Kristin både 81 kg og 85 kg sikkert. Da bronsen var sikret ble det lagt på til 88kg for å angripe sølvet, men kruttet var dessverre brent opp denne gangen. Det endte dermed med bronse i klassen og Kristins første nasjonale medalje! En total på 150 kg var også 7kg totalpers i denne vektklassen.

Siste løfter for Nidelv på lørdag var Øystein Aleksander Skauge. Det store målet for helgen var EM-kravet for ungdom på 240 kg totalt. I følge nye regler fra forbundet for kvalifisering til internasjonale stevner, kan man veie inntil 1.5% over vektklassen og fortsatt ta kravet. Øystein var dermed påmeldt i klasse 85 kg herrer. Øystein viste god form i rykk med en perfekt rykkserie på 103 kg, 107kg og 110 kg. Det siste er 5kg pers i rykk. I støt åpnet han med to gode løft på 120kg og 125kg. I siste forsøk ble det lagt på til 5 kg pers og EM-kravet. Dette vendte Øystein lett, men overstøtet gikk litt foran. Øystein får en ny mulighet til å ta kravet på NM junior i Larvik i slutten av april. I sitt første stevne som 85kg-løfter endte han med en total på 235kg, som er 5kg pers. Det holdt til en 7. plass av 13 deltakere i klassen.

Søndag var siste stevnedag og her hadde Nidelv tre løftere som skulle i ilden. Tiril Tøien løftet i dagens første pulje i klasse 75 kg kvinner. Tiril var uheldig med en kneskade de siste to ukene før NM, men med to godkjente rykk presterte hun allikevel å tangere sin pers i rykk. Hun satte førsterykket sikkert på 68 kg før hun måtte ha to forsøk på 72 kg. Med dette lå Tiril på en 3. plass etter rykk og hun hadde dermed plukket viktige kilo på konkurrentene i medaljekampen. I støt åpnet Tiril med et sikkert løft på 84kg. I andre forsøket ble 88kg valgt for å legge press på konkurrentene, men det ble litt knapt i overstøtet. For å kjøpe litt tid ble det høynet til 89kg i siste forsøk. Dette satt fint på plass. Med en total på 161 kg var det ingen av de andre bronsekandidatene som klarte å hente inn forspranget. Tiril forsvarte dermed bronsemedaljen fra i fjor!

Klasse 94 kg for menn var siste pulje med løftere fra Nidelv denne helgen. Her hadde vi med Anders Albert og Håvard Grostad. Anders Albert har nettopp kommet opp fra klasse 85 kg. Med to godkjente rykk fikk han 105 kg som beste tellende forsøk. I støt viste han stigende form med en perfekt serie på 130 kg, 135 kg og 137 kg. Det endte dermed med en total på 242 kg, noe som er 6 kg stevnepers for Anders. Dette holdt til en 9. plass denne gangen.

Sistemann ut fra Nidelv var dermed Håvard Grostad. Det var på forhånd stilt store forventninger til at hjemmehåpet, Tore Gjøringbøe fra Tambarskjelvar IL, kunne gi Håvard kamp om førsteplassen. Etter rykk lå Håvard 13 kg foran Tore. Håvard måtte bruke to forsøk for å sette åpningsvekten på 135 kg. Han satte deretter 138 kg sikkert i sitt siste forsøk. I støt fikk Tore med seg 160 kg og Håvard punkterte dermed kampen om gullet med å matche dette i sitt åpningsløft. I andre forsøk gikk Håvard på 167 kg. Dette fikk han opp, men det ble bortdømt av dommerne. Siden gullet allerede var sikret ble det allikevel høynet til 173 kg. Dette ble dundret med en lett vending og et klokkerent overstøt! Håvard forbedret dermed sin snart 5 år gamle støtpers i denne klassen med 1 kg. En total på 311 kg holdt til 4. plass i kampen om kongepokalen.

NM senior 2018 var et flott arrangement av Tambarskjelvar IL. Det var stort oppmøte til alle puljene og publikum lagde mye liv og stemning for de som løftet. Hyggelig var det også at så og si samtlige av Nidelvs deltagere var med hele helgen og heiet på alle klubbkameratene sine.

Klubbens leder, Vegar Weiseth, var også med som lagleder denne helgen. Sammen med Geir Amund og Kristin sørget han for matching av alle våre løftere på bakrommet. I tillegg fungerte Tiril Tøien som dommer i flere av puljene, mens vår eminente Trond Kvilhaug holdt dommerstaben i tøylene med jurytjeneste i samtlige puljer.